Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; InputFilter has a deprecated constructor in /home/cruzcim/domains/nrgboost.nl/public_html/includes/phpInputFilter/class.inputfilter.php on line 17
Waarom geetselijke gezondheid zo belangrijk is? | NRGboost.nl
Geestelijke gezondheid

Geestelijke gezondheid

Een gezonde geest is minstens zo belangrijk als een gezond lichaam. De geestelijke en lichamelijke gezondheid bevinden zich dan ook dicht bij elkaar. Met een gezonde geest ben je namelijk fysiek veel sterker. En met een fit lichaam, krijg je sneller een gezonde geestelijke gezondheid. Kortom, weg met die stress!

Wanneer heb je eigenlijk een slechte geestelijke gezondheid? En hoe zorg je voor een positieve geest? Geestelijk gezond ben je als je positief in het leven staat en je gelukkig voelt. Natuurlijk heeft iedereen wel eens een mindere dag, maar dat betekent niet direct dat je geestelijk ongezond bent. Een slechte geestelijke gezondheid ontstaat meestal wanneer je lichaam en geest uit balans zijn. Je voelt je niets waard en bekijkt alles vanuit de negatieve kant. Ook je lichaam gaat wennen aan deze negatieve instelling, waardoor het fysiek sneller zwaar wordt.

Veel mensen schamen zich hiervoor en zoeken pas veel te laat naar hulp. Hierdoor kunnen problemen als angsten, depressies en andere stoornissen ontstaan. Hoewel er steeds meer aandacht aan de geestelijke gezondheid wordt besteed, kampen er nog steeds veel mensen met deze lasten. Om je geestelijke gezondheid weer om de rit te krijgen, hebben wij een aantal tips voor je.

Ga bewegen
Al eerder zeiden we hoe belangrijk het is om voldoende beweging te hebben. Het is bewezen dat meer beweging goed is tegen depressies en angsten. Tevens word je van sporten blij en geeft het een voldaan gevoel.

Open je mond
Schaam je niet voor je geestelijke klachten, praat er juist over. Uiteindelijk zul je merken dat je veel opgeluchter bent. Ook kunnen mensen rekening houden met jouw situatie en zich hier op aanpassen.

Schrijf het van je af
Het is misschien cliché, maar schrijven helpt gewoon! Schrijf het van je af, zodat je veel meer inzicht krijgt op je gedachtes.

Begin direct met een gezonde levensstijl
Een gezonde levensstijl betekent meer op je eten letten, niet roken en niet teveel alcohol. Eet daarbij ook gezonde, gevarieerde en verse voeding.

Zet jezelf op nummer #1
Het is niet voor iedereen even makkelijk, maar je bent geen egoïst als je jezelf op de eerste plaats zet. Om zo snel mogelijk uit een dip te komen, is het belangrijk om veel aandacht aan jezelf te besteden. Dus onderneem dingen waarvan jij gelukkig wordt!

Terug naar overzicht