Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; InputFilter has a deprecated constructor in /home/cruzcim/domains/nrgboost.nl/public_html/includes/phpInputFilter/class.inputfilter.php on line 17
Hoe blijf ik lichamelijk gezond? | NRGboost.nl
Lichamelijke gezondheid

Houd je lichaam gezond!

Iedereen krijgt wel eens te maken met een verkoudheid, een griepje of een andere aandoening. Ziek zijn overkomt ons namelijk allemaal wel eens! Hoewel de ene er maar tijdelijk last van heeft, kampt de ander misschien met een langdurige ziekte. Om toch zo'n gezond mogelijk leven te kunnen leiden is je lichamelijke gestel van groot belang, want een gezond mens beschikt over een positieve geest!

Hoe blijf je lichamelijk gezond?

Meer beweging
Bewegen is gewoon hartstikke gezond! Door te bewegen word je lichamelijk fitter en verminderd de stress. Een bescheiden half uurtje per dag zou al wonderen moeten doen. Dus pak in plaats van de auto, de fiets naar het werk of loop eens een groot blokje om. Vooral de mensen met een kantoorbaan bewegen veel te weinig. Het zou zelfs het risico op ziektes fors verhogen. Om echter toch meer te bewegen tijdens een kantoorbaan kun je bijvoorbeeld de trap pakken of een workout achter het bureau doen. En ja, er zijn versassend veel oefeningen voor achter het bureau.

Drink meer water
Water is van essentieel belang om jouw gezondheid in balans te houden. Naast dat water je helpt om jouw lichaam te hydrateren, helpt het ook – als je tenminste op dieet bent – om af te vallen. Daarbij filtert water de giftige stoffen in het bloed, hierdoor hoeven de nieren dit werk niet allemaal te doen. Maar water is voor natuurlijk veel meer dingen goed. Zo vervoert het water de belangrijkste voedingstoffen, is het goed voor je gewrichten én krijg je er een stralende huid van. Al met al, water is één onmisbaar product in het dagelijks leven.

Gezonde voeding
Een gezonde voeding zorgt ervoor dat jouw lichaam sterk wordt en blijft. Dat betekent veel groentes, fruit en superfoods eten! Uiteraard wordt een friet met mayonaise of een lekker pizza niet verbannen. Je moet immers ook blijven genieten. Om zo'n gezond mogelijke levensstijl te hebben, is het belangrijk om genoeg variatie in je etenspatroon te hebben. Voor inspiratie kun je eens kijken naar de producten in de schijf van 5. Vermijdt daarentegen teveel zoete dranken met veel suiker, veel zout en drink alcohol met mate.

Voldoende nachtrust
Slaap hebben we allemaal nodig. Hoe ouder je wordt hoe minder slaap je uiteindelijk nodig hebt. Toch hebben volwassen mensen zo'n 7 à 8 uur slaap per nacht nodig. Je hebt slaap gewoon nodig om je lichaam en geest sterk te houden. Bij te weinig slaap, heb je een grotere kans op concentratiestoornissen, geestelijke problemen en andere kwaaltjes. Heb je een slechte nachtrust? Er zijn een aantal manier om je slaap te bevorderen. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van bepaalde supplementen. Houdt daarnaast ook rekening met een frisse slaapruimte en vermijdt tv, mobieltjes of een tablet vlak voor het slapen.

Terug naar overzicht