Slaapsupplementen

Hoe krijg ik een goede nachtrust?

Bijna niets is zo vervelend als slapeloosheid. Toch hebben zo'n 25 – 30% van de mensen last van slaapproblemen. Naast dat je de gehele nacht onrustig bent, presenteer je ook nog eens vele malen slechter overdag. Slecht slapen heeft namelijk veel invloeden op je dagelijkse leven.

Je hebt te maken met slapeloosheid als je zo'n 5 uur of korter per nacht slaapt. Dit wil niet zeggen dat iedereen hier last van heeft. Iedereen heeft namelijk andere slaapbehoeftes. Daarbij, hoe ouder je bent, hoe minder slaap je nodig hebt.

Mensen met slapeloosheid kunnen het vaak herkennen aan één van onderstaande symptomen:

  • Niet in slaap kunnen vallen
  • Extreme vermoeidheid
  • Moeilijk doorslapen
  • Prikkelbaarheid
  • Concentratieproblemen

Deze symptomen kunnen al snel voorkomen, omdat slaap één belangrijke factor is in een gezonde levensstijl. Vaak kun je de slapeloosheid problemen aanpakken, door het iets rustiger aan te doen en gezonder te leven. Denk hierbij aan minder stress, meer beweging en een gezond voedingspatroon. Daarnaast doet een ritme ook al wonderen!

Er zijn immers ook supplementen die je kunnen helpen je slaap te bevorderen. Naast zware medicijnen, bestaan er ook een aantal natuurlijke slaapsupplementen:

Melatonine
Het bekendste natuurlijke 'slaapmiddel' is waarschijnlijk melatonine. Melatonine is een werkzame stof die in de hersenen wordt aangemaakt, ook wel het slaaphormoon. Met melatoninetabletten kun je jouw slaapprobleem vaak grotendeels herstellen. Zo werkt het onder andere bij het inslapen en doorslapen. Tevens helpt melatonine met het rechtzetten van jouw biologische klok. Melatonine is verder niet schadelijk.

Valeriaan
Valeriaan is een kruidige plant afkomstig uit delen in Europa en Azië. Het kruid is aangewezen als natuurlijk slaapmiddel. Het helpt je bij het beter in- en doorslapen. Dit slaapsupplement is gewoon verkrijgbaar bij drogist en apotheek.

Kamille
Net als valeriaan is kamille ook een kruid die wordt gebruikt bij slapeloosheid. Kamille werkt kalmerend en helpt bij het inslapen. Je kunt in plaats van kamille tabletten ook kamillethee kopen.

Lees van tevoren altijd de bijsluiter bij het gebruik van slaapsupplementen!

Terug naar overzicht