Jouw hulpsteuntje: supplementen

Sommige mensen vinden het lastig om een juiste balans tussen lichaam en geest te vinden. Wij snappen dit helemaal, aangezien onze leefomgeving stiekem toch veel van ons vergt. Om een betere balans te krijgen tussen deze twee factoren kun je een hulpsteuntje gebruiken, namelijk supplementen. Supplementen kunnen bijvoorbeeld de nachtrust bevorderen, je een extra energieboost geven of je helpen bij het stimuleren van je concentratievermogen.

Wat zijn supplementen nu eigenlijk precies? Supplementen zijn vaak een handig hulpmiddel om een bepaalde doelstelling te bereiken. Er zijn supplementen voor gezondheid en energie, maar ook voor af te vallen of het behartigen van de spiergroei. Supplementen zijn er voor 'bijna' alles wat met gezondheid of sport te maken heeft. Het zijn geen vervanging voor normale vitamine en mineralen. Het is namelijk nog steeds van groot belang dat je voldoende organische vitamine en mineralen binnenkrijgt. Multivitaminetabletten zijn hier dus geen oplossing voor. Een synthetische pil kan er namelijk niet voor zorgen dat wij alle nodige vitamine en mineralen binnenkrijgen die we nodig hebben.

Hoewel de meningen over de supplementen verdeeld zijn, zijn er een aantal redenen waarom supplementen wél aan te raden zijn. Eén zo'n rede is dat ons voedsel vele malen slechter is dan jaren geleden. Door de wereldwijde vervuiling gaat de kwaliteit van ons voedsel snel achteruit. Dit betekent dus dat er steeds minder vitamines en mineralen in onze etenswaren te vinden zijn. Tevens zijn supplementen héél raadzaam voor mensen die te maken hebben met gezondheidsproblemen. Aangezien ze dit net dat steuntje in de rug geven!

Uiteraard is het belangrijk dat je niet overbodig supplementen gaat slikken. Er wordt zelfs gewaarschuwd dat een overschot aan vitamine en mineralen helemaal niet goed is. Controleer daarom altijd de dosis supplementen die jij gebruikt.